Seemned idandamiseks
Näitan kõiki 4 tulemust
Mikrovõrsed Garneeringute segu
Seemned idandamiseks Mung-uba
Seemned idandamiseks ‘Alfalfa’
Kõrge vitamiinisisaldusega idud. Noortel idanditel on pehme maitse, enim kasutatakse neid toidu dekoreerimisel liha ja kala praadide juures ja salatites. Lutserni kasutatakse väga meelsasti võileibades juustu, muna või tomatiga. Lutserni idandades tasub teada, et pisike seeme paisub - supilusikatäiest lutsernist saab liitrise purgitäie idusid.
Pakis 25g
Lääts idudeks
Idandamiseks Läätsed – idandatud seemned on väga väärtuslik ja tervislik toiduaine. Idanevates seemnetes moodustub mitmeid kordi rohkem eluliselt olulisi aineid kui täiskasvanud taimes. Idandatud läätseseemnetes on rikkalikult A, B1, B2, B3, B6, B12, C ja E vitamiine, samuti fosforit, rauda, tsinki, magneesiumi ja naatriumit. Läätseseemned segatuna nisu-, kaera-, odra-, tatra- või sojaseemnetega ja maitsestatud meega on suurepärane maiustus. Seemneid idandada ei ole keeruline. Need tuleb pesta korralikult läbi, kallata idandamiseks mõeldud nõu sisse ja valada vett peale. Vesi peab seemned üle ujutama. Seda peab olema 3-4 korda rohkem kui seemneid. Seemneid tuleb vees leotada 4-12 tundi (sõltuvalt nende suurusest), kuni need paisuvad. Hiljem valada vesi ära. Paisunud seemneid hoida ilma veeta kinnikaetud nõus, et need ära ei kuivaks, kuni seemned idanevad. Idandada seemneid 2-10 päeva (sõltuvalt nende sordist). Idanevaid seemneid tuleb vähemalt paar korda päevas niisutada (valada vett peale ja jälle ära valada). Ülekasvanud idandatud seemneid kasvatada edasi valguse käes. Võrsed lõigata ära ja pigistada nendest mahl välja.
Pakis 20g